Casuta de gradina pentru scule

La inceperea unei constructii noi pe un teren gol deabia cumparat , cu totii intentionam sa amenajam o casuta mica de gradina pentru depozitarea sculelor folosite pentru intretinerea terenului sau la realizarea viitoarei constructii.

In articolul de fata am sa prezint cateva mici detalii de cum sa va realizati singuri si rapid o astfel de casuta de 2×3 m realizata pe structura din lemn.

Pentru inceput ne vom ocupa de solcul casutei . Pentru aceasta avem nevoie de cativa boltari de ciment(numarul va fi stabilit in functie de lungimea boltarilor gasiti in comert ) ce ii vom aseza perimetral pe amprenta casutei de 2×3 m , incepand cu trasarea perimetrului ,tasarea pamanului pe care vor fi asezati boltarii si asezarea propriu zisa a boltarilor atat la nivel cat si prin vincluire sau verificarea diagonalelor sa fie egale.

Urmatoarea etapa va fi sa realizam panourile de lemn formate din talpi (inferioare si superioare) si montanti (stalpi) din lemn ecarisat de 50×70 mm. Dupa debitarea lungimilor necesare se va trece la ansamblarea panourilor cu ajutorul cuielor sau holsuruburilor de 5×80 sau 5/6×100.

Se va trece la ridicarea si prinderea panourilor intre ele cu ajutorul cuielor sau holsuruburilor. La ridicarea fiecarui panou vor fi necesare spraituiri (scanduri contrafise) prinse in pamant si de panou provizoriu cu holsuruburi , pentru ca panourile sa fie puse pe pozitie si la nivel. Dupa incheierea panourilor la colturi aceste spraituiri vor fi eliminate.

Se va trece la montarea capriorilor cu prindere cap in cap la coama cu ajutorul cuielor/holsuruburilor si a clestilor , iar pe panourile laterale se vor prinde cu elemente metalice – coltare de tip L.

Peste capriori vor veni pe directie longitudinala sipcile necesare prinderii invelitorii (tabla) sau lambriu/scandura daca se va alege varianta de sindrila bitumioasa.

Urmatoarea etapa va fi de montare a invelitorii, in functie de varianta aleasa.

Pe exteriorul casutei se va captusi ori cu lambriu de lemn sau plastic , ori cu placi de OSB sau pur si simplu cu scandura de lemn.

Pentru tamplarie ramane la alegerea fiecaruia ce fel de usa va monta (realizata din lambriu sau lemn stratificat) cu fereastra sau fara.

Spor la treaba !

No Comments Yet.

Add New Comment