Blog

Proiect Casa Bulai -Neamt

   

  Modele de garduri pentru imprejmuirea casei tale

   Modele de garduri pentru imprejmuirea casei  tale

   Scopul cel mai important al împrejmuirea terenului cu constructia aferenta este, desigur, protejarea sa de ochii curioși , de asigurare a intimitatii spatiului privat si de protectia intrarii strainilor fara acordul proprietarilor. Cu toate acestea, imprejmuirea terenului ar trebui sa tina cont si de unele ratiuni estetice si functionale, mai ales daca se afla in imediata vecinatate a unui drum public.

   Alegerea unui gard care sa sa potriveasca cu arhitectura casei , cu functiunile de delimitare a terenului  si de asigurare a intimitatii private , nu ar trebui sa constituie o problema avand in vedere varietatea de modele si material aparute in ultimul timp.

   Conform legislatiei in vigoare, orice gard care delimiteaza o proprietate trebuie sa aiba autorizatie de constructie si, prin urmare, un proiect realizat de arhitect. De altfel, legislatia romaneasca prevede obtinerea unei autorizatii de constructie indiferent daca gardul are sau nu fundatie.

   Exceptate de la lege sunt imprejmuirile pe care un proprietar doreste sa le faca in propria curte. De exemplu, un tarc pentru animale sau o imprejmuire a unei gradini. Gardurile din sarma sau din lemn destinate acestui scop, care nu au nevoie de fundatie si sunt usor de mutat, pot fi incadrate la amenajari si, prin urmare, nu necesita autorizatie.

   Un prim criteriu dupa care trebuie sa te ghdiezi cand construiesti un gard este materialul din care il vei confectiona. De materialul folosit depinde atat rezistenta in timp, cat si bugetul necesar pentru aceasta constructie, dar si amenajarea ulterioara a curtii. Daca in timpul constructiei ai avut cel mai probabil garduri din plasa sudata, odata finalizata constructia, e cazul sa treci la varianta finala si mai rezistenta.  Astfel ca, din multitudinea de modele disponibile , cu siguranta se regaseste si modelul de gard care sa corespunda criteriilor si preferintelor noastre.

   Finisarea fatadelor la casele noi sau vechi cu caramida/piatra aparenta

    Pentru a îmbunătăți aspectul casei, pe langa variantele actuale de finisaj decorativ cu tencuiala sau var lavabil, puteți placa constructia noua sau veche cu o cărămidă sau piatra aparenta. Această decorare va face casa chiar mai caldă, ceea ce va ajuta la reducerea costului de încălzire , daca evident se va impune inca un strat de termoizolant intre peretele principal si cel exterior de design.

    Caramida aperenta se dovedeste a fi un material fiabil și durabil care nu necesită o schimbare a într-o perioadă scurtă de timp. Alegerea ca material pentru decorarea zidurilor exterioare a caramizilor aparente sub diferite culori, texturi și dimensiuni , va conduce la o zidărie unică, care va conferi fațadei un design de neegalat.
    Cărămidă, datorită proprietăților sale, este potrivită pentru aproape toate lucrările de exterior. Are o conductivitate termică scăzută, este rezistentă la îngheț și umiditate. Spre deosebire de cele obișnuite, cărămida de clincher are mai multe margini distincte, culoare uniformă și aspect estetic. Placarea decorativă se realizează utilizând o caramida multi-colorată și o schemă de design in functie de arhitectura casei.
    Astfel ca alaturi de proprietatile tehnice excelente, caramizile aparente au si o bogata paleta de culori care ofera posibilitati nenumarate de creare a unor arhitecturi. Prin combinarea diferitelor culori disponibile, dar si a folosirii cu alte materiale, se pot obtine efectele dorite, indiferent ca vorbim de o cladire moderna sau de renovarea unei constructii.

    2-2018. proiecte case

     1-2018 .proiecte case

      Casa Bradut – 2017. Brasov

       ALTE PROIECTE  – AICI

       Proiect Casa Mateescu – 2017. Ilfov

        ALTE PROIECTE  – AICI

        Casa Pastoriala -2016. Bacau

         Beneficii termoizolare cu – PUR / PIR-spumă rigidă

         Beneficii termoizolare cu  -  PUR / PIR-spumă rigidă - izolație subțire ID_7 Material / PIR materiale izolatoare PUR sunt fabricate fără CFC, HCFC sau fibre. PUR / PIR spumă rigidă este foarte rezistent împotriva substanțelor chimice întâlnite în aplicații practice. Nu putrezesc, este rezistent impotriva ciupercilor, microbi și mucegai, nu se...
         more